Stepping Park House / VTN Architects

first_imgCopyHouses•Ho Chi Minh City, Vietnam Photographs “COPY” CopyAbout this officeVTN ArchitectsOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCiudad Ho Chi Minh (Saigón)Ho Chi Minh CityVietnamPublished on December 26, 2018Cite: “Stepping Park House / VTN Architects” 26 Dec 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?“森林公园”住宅 / 武重义建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Stepping Park House / VTN Architects Stepping Park House / VTN ArchitectsSave this projectSaveStepping Park House / VTN Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908346/stepping-park-house-vtn-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908346/stepping-park-house-vtn-architects Clipboard Projects Houses “COPY” Vietnam Year:  Save this picture!© Hiroyuki Oki+ 22Curated by Martita Vial Share ArchDaily Area:  252 m² Year Completion year of this architecture project 2018 Photographs:  Hiroyuki OkiSave this picture!© Hiroyuki OkiRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. The site is located in a new residential area of Ho Chi Minh City, with a park on its northern side. It is a rare opportunity to get a site in Ho Chi Minh city, which is adjacent to a green public space. We therefore focused on designing a house which becomes an extension of its environment by integrating the green of the park into the interior space of the house.Save this picture!© Hiroyuki OkiA large void was created by cutting the volume through the three floors, in the diagonal direction of the section. On the ground floor, the void serves as living room, open to the park; on the top floor as a green covered family room. The façade surrounding the void is covered with ivy plants. Louvres provide shadow on the top floor. The void incorporates both circulation elements and natural elements like plants and trees, providing the private rooms with additional natural light. It gives a feeling of continuity of the park, to all three floors of the building. The house aims to create an environment similar to a forest, despite being indoors.Save this picture!SectionContradictory to the common spaces, private rooms such as bedrooms are placed in solid volumes. Planting trees in the opening of these volumes blocks direct sunlight, cools the wind and brightens up the interior space with green.Save this picture!© Hiroyuki OkiThe void that is opened diagonally upwards brings natural ventilation through the house, as a result of the chimney effect. In that way the use of air conditioners is minimized. Walking through the space, one will feel the wind moving from the living room to the top floor of the house. Green facade eases the intense sunshine of the tropical climate. The model becomes a precedent for housing in tropical climates.Save this picture!© Hiroyuki OkiThis house is one of the latest projects in a housing series called “House for Trees”. The shortage of green space in Vietnam is causing environmental problems such as urban flooding, overheating and air pollution. Presenting a solution to this problem is an urgent challenge that architecture needs to address.  VTN architects integrates green as much as possible even in small houses, creating pockets of park in the city, and eventually aim for the “green building” to spread to the world.Save this picture!© Hiroyuki OkiProject gallerySee allShow lessForsyning Helsingør Operations Center / Christensen & Co. ArchitectsSelected ProjectsSecond Stage of Hangzhou Yunqi Town Exhibition Centre / Approach Design (ZUP)Selected Projects Share Architects: VTN Architects Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *