The Roof House / Looklen Architects

first_img “COPY” Manufacturers: CASA ROCCA, FAMELINE, Nippon, SCG, ThaisunArchitect In Charge:Nuttapol TechopitchDesign Team:Pinyo Rungreungsamrith, Petch Panupattanapong, Chitsanupong RunglertnirundClient:Pacharanan MarittidaStructural Engineer:Worapoj ThamasungkeetiLandscape:Looklen ArchitectsInterior:Looklen ArchitectsSystem Information Engineer:Ummarin Jantaket, Sanwisit SriboonpengLighting Design:Lundi Light Design Co.,Ltd.Constructor:95 Engineering Co.,Ltd.City:Khet Yan NawaCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Varp StudioRecommended ProductsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamWoodTechnowoodPergola SystemsWoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. This little home is called ‘The Roof House’ and it is located in Lat Phrao’s area. It is an extension of the old house that is located nearby. The land has a square shape at a size of 16×16 meters; surrounded by residential houses along its three dimensions.Whereas the front area has a small quiet alley passing by.Save this picture!© Varp StudioSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Varp StudioAn owner initiated an idea to build the house that serves several activities and increase usage functions of the old house that he had lived in for more than 15 years. Moreover, the Roof House performs as a common area that gathers a variety of family members’ activities; for example, being relaxing area, guest area, piano lesson area for Saturday and Sunday activities and playground for the dog.Save this picture!© Varp StudioDue to the limited budget and limited space, Looklen Architects designed the layout to be an open plan to connect all functions as one area. Also, this design creates multipurpose functions for future usage. The bordering of an existing tree, which is located in the middle of the land, forms a courtyard in the middle of the house.Save this picture!© Varp StudioThe central courtyard is also a focus point of each house functions. Additionally, it causes an airy space that connect to the outside. Still, it provides privacy to the house by using elements of large walls, at the front of the house, that bend towards each other. The Roof House’s character is Tropical inspired.Save this picture!© Varp StudioSave this picture!© Varp StudioThe roof is designed to be a hip roof, where it has a hole in the middle to create airy space for the house and provide shade for the other areas by its long eaves. The main structure is made from steel; making the house light weighted. The front is the most open space of the house which is built by wide span structure of a 14-meter long. Beside tilted wall is intended to compatible with the middle courtyard. This is to construct interesting perspective when entering into the house.Save this picture!© Varp StudioAn architect intent to unite the house structure and its space to be as one element by the connection of roof’s angle and inside ceiling. The architect also uses wood as a primary material because it generates a warm atmosphere and decreases echo.Furthermore, the connected wood ceiling bonds inside-area with outside-area.Save this picture!© Varp StudioSave this picture!SectionThe architect enhances a homely environment by installing up light along the roof’s side. From the outside perspective, there is a lath fence that acts as the house’s double façade; to build privacy for the Roof House. Though, the neighborhoods are able to appreciate an open space and green area.Save this picture!© Varp StudioWhen designing the Roof House, the architect also considers energy saving by adopting passive design method to be harmonious with an atmosphere. The architect detaches one side of the hip roof (North side) to allow more wind and sunlight passing through the courtyard. There are 5-meter windows the face towards the North and the East allow the house to be lighted all day long. Moreover, long-sliding partitions allow wind to flow through the house. When all partitions are opened, they adjust the house’s function to be semi-indoor area.Save this picture!© Varp StudioProject gallerySee allShow lessVANKE Life Experience Center / AADSelected ProjectsHouse in Sakai / SAI Architectural Design OfficeSelected ProjectsProject locationAddress:48 Soi Sathu Pradit 57, Khwaeng Bang Phong Phang, Khet Yan Nawa, Krung Thep Maha Nakhon 10120, ThailandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year:  Thailand Projects The Roof House / Looklen ArchitectsSave this projectSaveThe Roof House / Looklen Architects Save this picture!© Varp Studio+ 27Curated by Hana Abdel Share Housing CopyHousing•Khet Yan Nawa, Thailand The Roof House / Looklen Architects Architects: Looklen Architects Area Area of this architecture projectcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931491/the-roof-house-looklen-architects Clipboard ArchDaily CopyAbout this officeLooklen ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingOn FacebookKhet Yan NawaThailandPublished on January 09, 2020Cite: “The Roof House / Looklen Architects” 08 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?屋顶之家,坡屋顶打造围合生态院落 / Looklen Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Area:  190 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931491/the-roof-house-looklen-architects Clipboard Photographs:  Varp Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2019last_img

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *