Cantilever House / Robert Hutchison Architecture

first_img Cantilever House / Robert Hutchison Architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934201/cantilever-house-robert-hutchison-architecture Clipboard CopyHouses•Seattle, United States Photographs:  Mark Woods Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, Mosa, Blanco, Caesarstone, Fleetwood, Liebherr, Miele, Montigo, Nameeks, Subzero/Wolf, Vent-a-Hood, Eagle, Juno CopyAbout this officeRobert Hutchison ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSeattleOn FacebookUnited StatesPublished on February 23, 2020Cite: “Cantilever House / Robert Hutchison Architecture” 23 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Architect In Charge:Robert Hutchison, Scott ClaassenInterior Designer:Carla AllbeeStructural Engineer:Perbix BykonenCity:SeattleCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mark Woods PhotographyRecommended ProductsCorporate ApplicationsVELUX CommercialVELUX Modular Skylights in UK Hydrographic OfficeEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcorePorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationText description provided by the architects. The clients, both working professionals, had lived in a compact Seattle bungalow for fifteen years on this small site overlooking Portage Bay and the University of Washington campus. They loved the convenient location to the University and downtown Seattle, as well as the dynamic water views animated with rowing shells and sailboats. But the inefficient bungalow was cold in the winter and hot in the summer, had poor natural light, and suffered from significant water intrusion problems. The couple decided to construct a new house on the same property—one that would distill their urban lifestyle into an equally small footprint, yet was specifically tailored to the unique qualities of the site. To assist in financing the project, they devoted a third of the available living area to a rentable mother-in-law apartment.Save this picture!© Mark Woods PhotographyEarly design discussions focused on a simple modern structure with a restrained material palette and constructed on a modest budget. The owners desired a home that was open, light-filled, and private but also transparent and oriented towards the water and city views. Above all, they desired a design that would allow both the residence and mother-in-law apartment to capitalize on the sweeping views, while also maintaining distinct privacy between both programs.Save this picture!© Mark Woods PhotographySave this picture!Upper Floor PlanSave this picture!© Mark Woods PhotographyThe resulting design places the primary residential living spaces on the upper floor, and the mother-in-law unit on the lower floor at the back of the site. The building turns its back to the street while opening up to the northeast views with a large glazed corner window system. The primary architectural strategy was to connect the exterior entry, primary interior living areas, and exterior patio as a continuous spatial experience. A series of stepped concrete site walls leads gradually up to a covered exterior entry, which opens to a compressed entry foyer, which in turn leads to a double-height space welcoming users up a generous stair to the second-floor living spaces. From the second floor, an exterior stair connects back down to a small patio at grade. The entire house is clad in Western red cedar siding that has been stained black. Serving as a graphic complement to the cantilever theme of the house, the siding is oriented both vertically and horizontally in alternating planes. Landscape: Architects: Robert Hutchison Architecture Area Area of this architecture project 2015 Area:  2100 ft² Year Completion year of this architecture project The Berger Partnership, Jonathan Morley Project gallerySee allShow lessVA House / BAC Barrio Arquitectura CiudadSelected ProjectsStorage Solution for Small Houses: Useful ExamplesArticles Sharecenter_img Contractor: Photographs Year:  United States ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934201/cantilever-house-robert-hutchison-architecture Clipboard “COPY” “COPY” Save this picture!© Mark Woods Photography+ 26Curated by María Francisca González Share Projects Houses Dolan Built Cantilever House / Robert Hutchison ArchitectureSave this projectSaveCantilever House / Robert Hutchison Architecturelast_img

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *