House and Pavilion in Valencia / Juan Marco Arquitectos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954270/house-and-pavilion-in-valencia-juan-marco-arquitectos Clipboard “COPY” Save this picture!© Diego Opazo+ 28Curated by Clara Ott Share Quantity Surveyor:Benjamín CaballerInstallations:Ingenet S.L.Gardening And Landscaping:Beatriz EstebanCity:ValenciaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Diego OpazoRecommended ProductsBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxCompositesLamitechPlastic facades PanelexDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. This house is located in the Horta Sud region, which is close to the city of Valencia and enjoys a typical Mediterranean climate.Save this picture!© Diego OpazoSave this picture!Section 01Save this picture!© Diego OpazoIn the process of urban expansion, the small-area townhouses have been formed in recent years and are still developing. The program requirements are organized in a compact way and towards the street, which is to generate as much exterior space as possible and provide the best orientation at the same time of protecting as much privacy desired by future users. The main body is recessed to receive the maximum light on a narrow plot; where depth will affect the lighting and ventilation.Save this picture!© Diego OpazoThe house is accessed by ascending an external pedestrian ramp, while the other side extends down to the basement. As a solution, the first floor, where the living room and kitchen are located, is separated from the party wall and integrated with light and breeze from the east. The living room is twice as tall as the glazing of the solarium which allows it to receive more light and is related to the rear terrace and garden.Save this picture!© Diego OpazoSave this picture!© Diego OpazoThe upper body contains the most private areas. The bedroom faces the facade of the Carrer de la Llibertat in the north, with a fully glazed enclosure which is protected by a device of prefabricated pieces of brise-soleil. Between this structure and the glass enclosures, there is a small garden, which creates a more abstract image of the house, leaving the evidence of habitability in the background and behind the vegetation.Save this picture!© Diego OpazoSave this picture!© Diego OpazoThe arrangement of the other rooms, which are antechambers to the bedroom, are more flexible and they are connected to the staircase, the terraces, and the garden.Save this picture!Model 01This organization of the program integrates the specific and qualifying spaces with those spaces that work de-programmatically (opening up possibilities, either as filters or as intermediate spaces). Some of the intricacies in the longitudinal section, as well as the site’s occupation strategy, will contribute to the construction of a bright, wide homescape that is accompanied by nature.Complicity between users and a concept of habitability.Save this picture!© Diego OpazoSave this picture!© Diego OpazoProject gallerySee allShow lessB Bar & Lounge / Wynk CollaborativeSelected ProjectsFortaleza Subway Extension / Fernandes Arquitetos AssociadosSelected Projects Share CopyHouses•Valencia, Spain Architects: Juan Marco Arquitectos Area Area of this architecture project House and Pavilion in Valencia / Juan Marco Arquitectos Photographs:  Diego Opazo Spain Projects House and Pavilion in Valencia / Juan Marco ArquitectosSave this projectSaveHouse and Pavilion in Valencia / Juan Marco Arquitectos Area:  2798 ft² Year Completion year of this architecture project center_img Houses Photographs “COPY” Lead Architects: Year:  Guillermo Gómez, Sheila Pérez, Rubén Ortega ArchDaily 2020 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954270/house-and-pavilion-in-valencia-juan-marco-arquitectos Clipboard CopyAbout this officeJuan Marco ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesValenciaOn FacebookSpainPublished on January 05, 2021Cite: “House and Pavilion in Valencia / Juan Marco Arquitectos” [Casa y pabellón / Juan Marco Arquitectos] 05 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *